cascading style sheets reference

בוררי זהות (ID)

הסבר

בוררי זהות דומים מאוד לבוררי מעמד. הם פועלים בדרך מאוד דומה, ויש להם תחביר מאוד דומה. ההבדל ההכרחי הוא שכאשר בוררי מעמד מיושמים עבור אלמנט אחד או יותר בדף, בוררי זהות מיושמים עבור אלמנט אחד בלבד.
לדוגמא, אם יכולות להיות לכם רשימות רבות של מצרכים, יכולה להיות לכם רק כותרת עיקרית אחת.

בוררי זהות לא נמצאים בשימוש רחב, כך שאתם לא צריכים לדאוג כל כך לגבי מדוע הם קיימים. אם אי פעם תמצאו את עצמכם עם אלמנטים ייחודיים, אתם יכולים להשתמש בבורר הזהות, כדי לבחור אותם בהצהרה.

תחביר

כפי שהזכרנו זה עתה, התחביר של בורר הזהות הוא מאוד דומה לתחביר של בורר המעמד. שוב, קיימים שני סוגים של בורר, אלה קשורים לסוג מסוים של אלמנט והבורר הכללי יותר, שיכול להיות מיושם עבור כל אלמנט שהוא בעל זהות המתאים לזהות של הבורר. בקרוב נראה למה הכוונה, עבור אלמנט שתהיה לו זהות.

לבוררי זהות שיכולים להיות מיושמים עבור כל סוג אלמנט שהוא יש תחביר פשוט: idname#, לדוגמא, title#. בורר זה בוחר את האלמנט היחיד בדף שיש לו זהות של כותרת.

לבוררי זהות המיושמים רק עבור סוג מסוים של אלמנט (למשל, רק עבור כותרות של רמה 1 או פסקאות) יש את התחביר הבא: element#idname, לדוגמא, H1#title. הבורר בוחר כותרת יחידה מרמה 1 בעלת זהות של כותרת. הוא לא יבחר כל אלמנט אחר בעל אותה זהות וגם לא כל כותרת אחרת מרמה 1.

שימו לב שזהות מורכבת מתווים אלפא-נומריים ומקפים. היא לא יכולה לכלול מקפים תחתונים ותווים אחרים, כמו גם רווחים. זהות אינה יכולה להתחיל עם מספר.

שימוש

כבר הזכרתי כי בוררי זהות אינם נמצאים בשימוש נרחב. הרבה אנשים תוהים מדוע בכלל צריך אותם. אני אדלג על שאלה זו מכיוון שהתשובה תשעמם אתכם, קרוב לוודאי. אך עבור השלמות, הבה נבדוק כיצד אתם משתמשים בהם יחד עם דף האתר שלכם.

אנו ראינו בחלק של בוררי המעמד ש-HTML 4.0 הציג בפנינו את תכונת המעמד. אלמנטים של HTML יכולים להיות בעלי מעמד, וכדי לתת לאלמנט מעמד כלשהו אתם מוסיפים את מעמד התכונה לתווית של אלמנט זה, באופן הבא:
<P class= introduction >. זהות היא מאוד דומה.
HTML 4.0 הציג בפנינו את תכונת הזהות, שניתנה לאלמנט כלשהו בדרך דומה מאוד, ע"י הוספה של תכונת הזהות לתווית האלמנט. לדוגמא, כדי לתת לכותרת תכונה של כותרת, השתמשו בתווית הבאה :
<H1 ID=title>.

back to top